Vår øyekirurg og våre optikere

Jonas Gustafsson Rosander

Øyelege / kirurg

Jonas er deltids ansatt av Molde Synskirurgi, og vil være tilgjengelig i Molde i den utstrekning vi og våre pasienter måtte ha behov for det.

Han er svensk, bosatt i Uddevalla, hvor han ble spesialist i øyesykdommer på Uddevalla Sjukhus i 1987. Der har han tilegnet seg vesentlig erfaring og behersker både normale og mer spesielle tilfeller av kataraktkirurgi, glaukomkirurgi (grønn stær), occuloplastics og skader i og rundt fremre segment av øyet. Han ble etter hvert seksjonsleder for øyekirurgi.

I tiden etter 1998 har han vært i fri praksis og arbeidet ved flere statlige og private sykehus både i Sverige og i Norge. Samtidig begynte han med laseroperasjoner og synskorrigerende kirurgi. Jonas utfører de fleste moderne teknikker, liksom LASIK, Epi-LASIK, PRK, AK, ICL og RLE med mer.

Han har personlig utført mer enn 4000 LASIK-behandlinger og har pr. 2016 totalt utført mer enn 24.000 utskiftinger av øyets naturlige linse (RLE og grå-stær operasjoner). Dette er erfaring som utvilsomt kommer godt med i forbindelse med arbeidet han utfører i Molde.

I tillegg til å arbeide for Molde Synskirurgi er han i dag også engasjert i tilsvarende stilling ved Romerike Synskirurgi i Strømmen. Halvparten av sin arbeidstid benytter han som klinisk veileder, til utdanning av nye øyekirurger og til konsulenthjelp ved uvanlige og vanskeligere operasjonstilfeller ved sykehusavdelingen i Uddevalla. Han er også kursveileder i kataraktkirurgi (grå-stær kirurgi) i Uppsala, hvor mange av de nåværende svenske, og en del norske kirurger har fått deler av sin opplæring.

Jonas har vært med oss i Molde helt fra oppstarten av Molde Synskirurgi i februar 2008. Han er en person og kirurg vi fikk sterkt anbefalt av de som regnes for å være kapasiteter på dette området både i Sverige og i Norge, og vi er stolt av at han ønsker å samarbeide med oss optikere i Molde.

 

Per Kåre Johnsen

Optiker MSc

 • Utdannet optiker fra Kongsberg Ingienørhøyskole, avdeling for optikk i 1976.
 • Kontaktlinsekompetanse og erfaring med tilpasning av kontaktlinser fra 1977.
 • Master of Sience in Clinical Optometry  i Pennsylvania, USA i perioden 1998-2000.
 • Erfaring fra refraktivt kirurgi fra 1997. Først i samarbeide med VOLVAT medisinske senter og senere med Drammen Øyekirurgiske Klinikk siden.
 • Etablerte Brillehuset i Molde og ansvarlig optiker fra 1980.
 • Etablerte Brillehjørnet i Molde 1990.
 • Etablerte Molde Synskirurgi 2008.

 

 

Henning Hånes

Optiker MSc

 • Utdannet optiker fra Høyskolen i Buskerud, avdeling for optometri i 2000.
 • Ansatt som optiker på Brillehuset i Molde fra 2000.
 • Kontaktlinsekompetanse og erfaring med tilpasning av kontaktlinser fra 2002.
 • Master of Sience in Clinical Optometry i Pennsylvania, USA i i perioden 2005-2007.